Blog

Ollywood - Living in constant elevation

“De hang naar vrijheid, dat is wat me dreef om te beginnen met het shapen van houten surfboards, de wens mijn eigen tijd in te delen. Aanvankelijk restaureerde ik meubels, Jugendstil en Art-deco spullen, tot ik gewoon niet langer voor een baas kon werken. Maar de duurzaamheid en kwaliteit van die meubelstukken, die bleef hangen. Het vakmanschap droop er gewoon vanaf. Dit klikte met mijn liefde voor het verleden van surfen en surfboards, die ik al op jonge leeftijd ontwikkelde. De Hawaïanen die ermee begonnen op hun gigantische longboards, altijd de grenzen van de sport verleggend, op zoek naar nieuwe hoogte en leven voor constante verheffing. Elk board had in die tijd een specifieke betekenis, een reflectie van sociale status. Het fascineerde me mateloos. Deze combinatie van verhalen, vakmanschap en toewijding aan het surfen dreven me er toe boards te gaan shapen in de achtertuin. In mijn eigen stijl, koppig en eigenzinnig, zoals ik altijd ben geweest.

Olly's favorieten

Bekijk hier de items die Olly aan heeft.
Shop

Elk board dat uit mijn handen komt is uniek, een werk van liefde in de vorm van een holle houten plank. Het is een uniek materiaal om mee te werken, het hout komt tot leven onder je vingers. Kwaliteit en levensduur staat altijd voorop, en ik doe daarvoor vaak meer dan nodig is. Ik leg een deel van mezelf in dit werk en dat is belangrijker dan welke deadline dan ook. Dit zou toch voor elke producent en fabrikant prioriteit moeten hebben. Zoals mijn tientallen jaren oude Bruynzeel keuken; alles werkt nog steeds perfect.

"Elk board dat uit mijn handen komt is uniek, een werk van liefde in de vorm van een holle houten plank. "

Overland Crew

Shop now

Travel Vest

Shop now

Als het aan mij ligt ben ik over 30 jaar nog steeds houten surfboards aan het shapen. De dankbaarheid van mijn klanten, hun reacties als ze voor het eerst golven rijden op hun nieuwe board; het betekent onwijs veel voor me. Ik ben wel een mensen-mens, familie en vriendschap is super belangrijk voor me. Die sociale verbindingen vormen de meest waardevolle momenten, en ik wil er zoveel mogelijk van genieten. Want je bent nu eenmaal langer dood dan dat je leeft!”

Butcher of Blue x Vaanyard

You shall find them unafraid.

Lees meer

Featured - Tomasu

We create taste with time

Lees meer