Blog

Robbert Uyleman

Brouwer

www.uiltjebrewing.com

“Craft bier, dat betekent voor mij dat het echt handgemaakt is. Mensen die zelf aan de ketels staan en niet alles computer gestuurd is.  Altijd kwaliteit boven kwantiteit stellen. Zelf de hop inkopen en toevoegen. Streven naar een zo goed en lekker mogelijk product. Maar ook zelf teksten, designs, marketing en de labels ontwerpen. Bij Uiltje Brewing company besteden we zo min mogelijk uit. Als craft brouwerij werk je meestal met een beperkt budget waardoor je gedwongen wordt om zelf creatief te worden, en dat is alleen maar goed!

En ten tweede doen we dit omdat we het ook heel leuk vinden. Ik woonde boven de grootste slijterij van Haarlem, werkte in de bierwereld en brouwde als autodidact in mijn keuken pannen bier met vrienden. Eindeloos combinaties uitproberen; welk ingrediënt doet wat? Ik zat er helemaal in, telkens nieuwe dingen proberen. Complete hyperfocus, lekker ADHD! Haha! Dat leidde er toe dat ik wel vaker met 30 kratten zelf-gebrouwen bier in mijn huis zat opgescheept! Die zette ik dan maar op Marktplaats, gratis af te halen. Daar waren een aantal studenten maar wat blij mee.

Mensen om me heen zeiden ‘ga toch wat doen met dat brouwen’. Dus dat was wat ik ging doen. Het was ook een goeie tijd om te beginnen want in de periode tussen 2010 en 2012 was de IPA nog niet zo bekend in Nederland. Daar kon ik mooi op inspelen als een van de eerste IPA brouwers in Nederland, mijn favoriete biersoort. Onze ontdekkingstocht gaat nog steeds door met Uiltje Brewing Company. We halen volop inspiratie uit popcultuur. Tv momenten, wereldwijde trends of bands en artiesten. Maar ook filmklassiekers als Back to the Future en Indiana Jones zetten we graag in als thema. Materiaal genoeg dus voor heel veel verschillende bieren en dat is nou net wat we leuk vinden om te brouwen en bedenken.

Ik ben altijd groot fan geweest van Jackass, dus voor 2024 is ons thema #neverclever. ‘Don’t eat the yellow snow’, ‘don’t lick the lamppost’, of ‘barefoot bowling’, waarvan die laatste het uitgangspunt is van een toffe samenwerking met Butcher of Blue die eraan zit te komen. Man, er zijn nog zoveel dingen die ik vet vind, ik kan er jaren mee vooruit! Maar het belangrijkste blijft het leveren van kwaliteit — het nastreven van de beste bieren, en het plezier dat we daaraan beleven.”

Robbert's favorieten

Bekijk hier de items die Robbert aan heeft.
Shop

Matias dell Olio fur Butcher of Blue

Pro skater Matias dell Olio fur Butcher of Blue.

Lees meer

Dennis voor Butcher of Blue

Muzikant/tv-presentator Dennis Weening voor Butcher of Blue

Lees meer

Renger voor Butcher of Blue

Coureur Renger van der Zande voor Butcher of Blue

Lees meer