Blog

Renger van der Zande – Still the same buzz

Race car driver / coureur

“De snelheid en het besturen van die machine – motorsport roept nog steeds hetzelfde enthousiasme op als toen ik 7 jaar oud was en in een kart werd gezet.

Vanaf het eerste moment was ik verkocht. Dat is nooit meer verdwenen. Autoracen – en dan vooral de endurance wedstrijden die ik rijd – combineert bepaalde duursport elementen met technische vaardigheid en een voortdurende zoektocht naar optimale prestaties.

Samen met de ingenieurs is het team op een eindeloze zoektocht om het maximale uit onze auto’s en motoren te halen. Wat we in voorgaande races hebben geleerd, gebruiken we weer voor de toekomst. Die combinatie vind ik mooi.

Renger's favorieten

Bekijk hier de items die Renger aan heeft.
Shop

In onze serie, het IMSA-kampioenschap, kan het racen behoorlijk zwaar uitpakken. Meerdere competities strijden tegelijkertijd op de baan, dus het kan aardig hectisch worden. Het is alsof je constant aan het schaken bent met het verkeer op de baan – inhalen, ingehaald worden – terwijl je ook de strijd moet aangaan met de auto's in je eigen klasse.

Dit leidt niet zelden tot waanzinnige duels, volop spektakel. Ik geniet van deze momenten. De omstandigheden kunnen in een fractie van een seconde veranderen. Het zijn alleen jij en je auto, je kan je dan nergens verstoppen. Die authenticiteit daarin spreekt mij aan. En dat zie ik ook terug bij Butcher of Blue, die gasten zijn ook onvervalst en eerlijk in wat ze doen. What you see is what you get. Zo zie ik mezelf ook.

"Het zijn alleen jij en je auto, je kan je dan nergens verstoppen."

Marvin Cord

Shop now

Sacramento jeans

Shop now

Tegenwoordig help ik een opkomende generatie coureurs hun vaardigheden te ontwikkelen. Het maximale uit hun talenten halen. Dat past me wel. Ik kan er mijn liefde voor de autosport mee overdragen.

Net als bij mijn bedrijf in motorsport-verzekeringen. Een nieuwe Max Verstappen zie ik nog niet zo snel opstaan, maar met de toekomst zit het wel snor. De mens racet tenslotte al sinds de dagen van Ben Hur en zijn strijdwagens, en ik ben ervan overtuigd dat dit nog een tijdje zo zal blijven!”

Syrco voor Butcher of Blue

Michelin sterren chef Syrco Bakker in Butcher of Blue

Lees meer

Olly for Butcher of Blue

Maak kennis met Olly - Ollywood. Een talentvolle surfboard shaper uit Scheveningen.

Lees meer

Featured - Tomasu

We create taste with time

Lees meer