Blog

Matias Dell Olio

Pro-skateboarder

“Als jonge gast in Argentinië deed ik aan allerlei sporten; voetbal, basketbal, noem maar op. Maar zelfs op die leeftijd was ik al extreem competitief, dus als iemand in mijn team de boel verzaakte raakte ik enorm gefrustreerd. Toen ik 12 jaar oud was overleed mijn vader. Dat was het moment dat ik fanatiek begon te skateboarden. Skaten bracht me in het moment. Het gaf me focus – ik moest het nu zelf doen en ik kon niemand anders meer de schuld geven van mijn fouten. In die dagen werd skateboarden nog niet serieus genomen als sport.

Ik droomde er al van om pro te worden maar uiteraard werd me verteld dat ik moest stoppen met dromen en gewoon naar school gaan. Maar ik zag iets in die toekomst dat niemand anders zag, en wijdde mezelf daar totaal aan. Mijn mentors in de scene, oudere jongens waar ik tegenop keek, inspireerden me om de beste versie van mezelf te zijn. Dit betekende voor mij vele uren oefenen in het skatepark, maar ook letten op voeding en fitness.

Ik hoop dat deze bevlogenheid blijkt uit de kwaliteit van mijn werk, de kwaliteit van mijn tricks en sessies is nu eenmaal een product van mijn bevlogenheid. Wakker worden en er helemaal voor gaan — altijd presteren op een zo hoog mogelijk niveau. Langzaam ben ik erachter gekomen dat alles mogelijk is als je hard werkt. Het heeft me zoveel opgeleverd.

Skateboarden heeft deuren voor me geopend die anders dicht zouden blijven voor een jongen uit Argentinië. Nu woon ik in Nederland, kan ik de wereld rondreizen met mijn board en allerlei inspirerende mensen treffen, zoals de dames en heren van Butcher of Blue.

Ik waardeer die kansen echt enorm, het zijn deze ontmoetingen die zoveel toffe en creatieve samenwerkingen mogelijk maken. Ook heb ik mijn vriendin op tournee ontmoet en kan genoeg verdienen om mijn moeder te ondersteunen. Ze was er voor me op alle mogelijke manieren toen ik opgroeide, en heeft zoveel voor me opgeofferd. Zij is mijn grootste inspiratiebron om goed te presteren.

Hopelijk lukt het me om te kwalificeren voor Olympische Spelen in Parijs deze zomer, en kan ze me zien skaten voor het oog van de wereld. Skateboarden wordt nu wel gezien als echte sport omdat het opgenomen is in het Olympische programma. Het is geaccepteerd in de mainstream en er zijn veel jonge kids met dezelfde dromen als ik had. Ik wil een inspiratie voor hen zijn zoals mijn mentoren dat voor mij waren, zodat ik iets terug kan geven aan de scene die mij zoveel heeft gegeven – eigenlijk alles. Door deze sport hoop ik ook mijn grootste droom te realiseren; een inwoner van de EU te worden dankzij mijn leven in skateboarden.”

Matias's favorieten

Bekijk hier de items die Matias aan heeft.
Shop

Dennis voor Butcher of Blue

Muzikant/tv-presentator Dennis Weening voor Butcher of Blue

Lees meer

Renger voor Butcher of Blue

Coureur Renger van der Zande voor Butcher of Blue

Lees meer

Olly for Butcher of Blue

Maak kennis met Olly - Ollywood. Een talentvolle surfboard shaper uit Scheveningen.

Lees meer