Blog

Dennis Weening

Self made band

Muzikant/TV-presentator
www.burnoutboys.nl

"Als jonge gast was ik altijd een beetje een outsider, ik paste nergens bij. Muziek speelde wel een rol in ons leven, Michael Jackson en dat soort namen, maar het betekende niet erg veel. Totdat ik op een dag na school op de bank hing thuis, en ik op MTV 'Smells Like Teen Spirit' voorbij zag komen. Man! Wat was dat joh. Ineens vielen de puzzelstukjes in elkaar. Hier was ik naar op zoek geweest. Een geluid, een cultuur, een plek waar ik me thuis kon voelen.

Toen ik een jaar of 16 was leerde mijn oudere broer me wat gitaar spelen en zat ik in verschillende bandjes, van welke Spider Rico het meest bekend werd. We begonnen met niks, en niemand snapte wat we nou eigenlijk aan het doen waren met die muziek, maar we deden het voor onszelf. Omdat we er een kick van kregen, omdat daar onze passie lag.

Zoals Butcher of Blue een self-made brand is, waren wij dat als band ook. Eigenzinnig en gedreven, doen wat je tof vindt en waar je hart ligt. Het is mooi dat deze fotoshoot nu in Het Paard is, een Haagse muzieklocatie die ook een grote rol heeft gespeeld in mijn leven.

Dennis's favorieten

Bekijk hier de items die Dennis aan heeft.
Shop

Met onze nieuwe band Burnout Boys proberen we de energie van die dagen opnieuw te vangen. We zijn dan wel iets ouder en misschien ook wel iets wijzer, maar de gedrevenheid is er nog steeds. Mijn bandmakkers zaten me al een tijdje lastig te vallen om weer aan de slag te gaan, en toen mijn contract voor televisie niet werd verlengd had ik geen excuus meer om het uit te stellen.

We hebben bij Menno Bakker een aantal nummers opgenomen, een vakman die nog analoog op band opneemt in zijn studio. Het bracht de songs echt tot leven, en hij had wat toffe referenties voor onze muziek. De eerste shows die we met Burnout Boys speelden waren te gek; het ging weer vanouds los.

Nu ik er geen gitaar meer bij speel kan ik me helemaal richten op de zang. Deze zomer hebben spelen we op een aantal festivals zoals Lowlands en De Zwarte Cross, ik ben benieuwd hoe mijn stem het dan gaat houden! Een van de redenen waarom we met Spider Rido stopten was dat mensen niet meer voor de band kwamen, maar omdat ik een TV-persoonlijkheid was. Daar doen we het niet voor.

Op het podium ben ik niet die gast van Expeditie Robinson en als je dat wel verwacht; kom zeker kijken, 'we'll prove you wrong'! Het gaat bij Burnout Boys om de muziek en de intenties erachter."

Renger voor Butcher of Blue

Coureur Renger van der Zande voor Butcher of Blue

Lees meer

Olly for Butcher of Blue

Maak kennis met Olly - Ollywood. Een talentvolle surfboard shaper uit Scheveningen.

Lees meer

Syrco voor Butcher of Blue

Michelin sterren chef Syrco Bakker in Butcher of Blue

Lees meer